POLITIKK

Filosofen Hanna Arentz sa noe fornuftig om ideologi: ”Ideologier er ufarlige så lenge vi ikke tar dem helt alvorlige”. Vi bør altså ikke være naive overfor blandingen politikk og religion – vi har hatt nok erfaring med totalitære livssyn og regimer. Både islamisme og dyrkinga av lederne i Nord-Korea er like skumle saker som nazismen og dyrkinga av Stalin. Der man forbyr selvironi, spøk og harselering – der spirer neste grusomhet.

Begrepet respekt stammer fra førdemokratisk tid og er en kamuflering av underdanighet. Respekt for læreren, presten, foreldrene og høyere offiserer betyr egentlig å høre etter dem. Gjensidig respekt er et absurd begrep – det ville blitt full forvirring om en kaptein skulle respektere en sersjant, eller om foreldrene skulle lystre barna, eller Gud menneskene. Vi må skifte ut ”respekt” med ”gjensidig forståelse” – og fjerne lureriet.

Politikerne i Europa har lenge snakka om det flerkulturelle samfunn, men plutselig i 2011 snudde Merkel, Cameron og Sarkozy. Nå er det slutt med særordninger, egne skoler, arabiske veiskilt, shariaråd og parallellsamfunn. Begrepet multikulti var altså et lettvint påfunn, en tåkelegging av svak samfunnsstyring, rett og slett en vettløs politikk.

Å engasjere seg politisk betyr å kjempe for høyere lønn, noe som gir økt forbruk, økt forurensing, økt klasseskille. Best å holde seg langt unna sånt.

Hvis bevilgninger til barnehager og pappaperm er det som fører til flere fødsler – må det være dårlige utsikter for befolkningsøkning i det konkurstruede Europa de første 20 år.

Italia under Berlusconi var som under Romerrikets siste keiser Romulus Augustus. Etterpå kom germanerne.

Det er blitt typisk for politikere å bli tatt i løgn – gå av – og så få eget TVprogram der de forteller at de er blitt misforstått.

Hvis hester hadde vært politikere så hadde de trukket alt i langdrag. Konklusjon: Politikerne er hester.

Nå er det så mye våpen på avveie i Malmø, at når du kjøper en korv kan du velge om du vil ha den med eller uten pistol.

Når russerne demonstrerer for demokrati – så er problemet at ingen vet hva det er.

Når folk i Hviterussland fryser så er det fordi presidenten har skrudd opp radiatorene sine.

Grekerne bryr seg ikke om å følge røykeloven. De bryr seg ikke om andre lover heller.

Homofile arabere er offisielt sett like sjeldne som grønne kameler.

Sveits er et land i Europa. Mer er det ikke å si om Sveits for øyeblikket.

EU er i ferd med å bli det mest mislykka fredsinitiativet som menneskeheten noen gang har satt i gang – mer mislykka enn Folkeforbundet og kristendommen.

For britene er det to typer krig. Forsvarskrig har venstrekjøring, angrepskrig har høyrekjøring.

Den norske venstresiden har lefla med så mange diktatorer og despoter at de har mista gangsynet og trykker nå islamister og Sharia-tilhengere til sitt bryst.

Den nasjonen i Europa som har kortest vei til å bli forhatt – er Tyskland.

Janteloven er aldri innført i Norge – men er i funksjon likevel.

Politikere i Norge trøster seg gjerne med at makten ligger andre steder.

Denne artikkelen ble publisert i kategorien Meldinger og tagged .

Det er stengt for kommentarer.